August 16, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

SANITAS dă de pământ cu guvernanții: Obligativitatea vaccinării personalului sanitar nu se justifică

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 39 Second

Rata vaccinării şi a imunizării prin boală a personalului medical din unităţile publice, de 60%, este de aproape 2,5 ori mai mare decât rata naţională a vaccinării, astfel că nu se justifică legiferarea obligării angajaţilor din sistemul sanitar la vaccinare sau la testare periodică pe banii lor, se menţionează într-un comunicat publicat luni de Federaţia Sanitas din România, anunță Agerpres.

“Conform sintezei realizate de Federaţia Sanitas România, în acest moment, 60,14% din personalul angajat în Sănătate sunt fie vaccinaţi, fie au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni! (…) Dacă raportăm aceste date la cele făcute publice de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19, constatăm că rata procentuală medie de vaccinare a angajaţilor din sănătate (60,14%) este de aproape două ori şi jumătate mai mare decât rata de vaccinare a întregii populaţii din România (25,67%). (…) Prin urmare (…) nu se justifică emiterea unui act normativ care să oblige angajaţii din Sănătate la vaccinare sau la testarea periodică pe banii salariaţilor!”, potrivit comunicatului postat de organizaţia sindicală pe Facebook.

Federaţia Sanitas apreciază că gradul de imunizare, prin vaccinare sau prin trecerea prin boală, a angajaţilor din sistemul public de sănătate, este apropiat de valoarea necesară atingerii imunităţii de grup.

“Pe categorii profesionale, cea mai mare rată procentuală este înregistrată în rândul medicilor (71,36%), iar cea mai scăzută în rândul personalului sanitar auxiliar (52,8%). În baza datelor colectate, putem concluziona că numărul personalului imunizat prin vaccinare sau în urma trecerii prin boală este foarte aproape de valoarea procentuală necesară atingerii acelui nivel numit ‘imunizare în masă’ sau ‘imunizare de turmă’. În consecinţă, considerăm că în interiorul categoriei de populaţie ‘salariaţi în sistemul sanitar public’ pericolul transmiterii şi infectării este minim”, se precizează în comunicatul organizaţiei sindicale.

Federaţia Sanitas consideră că rata medie de 60,14% de angajaţi din sistemul sanitar vaccinaţi sau trecuţi prin boală demonstrează că această personalul sanitar nu constituie un risc major de infectare.

“Este şi acesta un argument în plus pentru a demonstra că personalul angajat în Sănătate NU reprezintă un risc major de infectare! Să nu ignorăm nici faptul că angajaţii din Sănătate lucrează într-un mediu protejat: poartă echipament şi se protejează prin toate mijloacele specifice, fiind mai puţin probabil să transmită boala. Mai mult, 3,69% din numărul de salariaţi au trecut prin boală, astfel că beneficiază de o imunitate celulară puternică, mai valoroasă şi mai îndelungată”, conform comunicatului organizaţiei sindicale.

Datele publicate de Federaţia Sanitas iau în considerare situaţia actuală a peste 90.300 de angajaţi din sistemul public de sănătate, potrivit comunicatului.

“O campanie mai coerentă, mai bine ţintită şi mai bine documentată, desfăşurată de autorităţi, ar putea fi o soluţie mai corectă şi mai onestă pentru creşterea numărului de vaccinaţi anti COVID-19, atât în sistem, cât şi la nivelul întregii populaţii. Precizăm că datele colectate la solicitarea Federaţiei Sanitas până în prezent, sintetizate şi publicate în formă grafică, au fost transmise oficial şi direct de 162 de instituţii medicale publice, sub semnătura reprezentanţilor legali ai acestora; datele colectate se referă la peste 90.300 de angajaţi din sistemul de sănătate”, se menţionează în comunicatul Federaţiei Sanitas.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..