September 20, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Continuă INFERNUL APOCALIPTIC în Grecia! O altă noapte dificilă din cauza incendiilor

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Vice-ministrul grec al Protecţiei Civile, Nikos Hardalias, a anunţat duminică “o altă noapte dificilă” pe insula Evia, cuprinsă de incendii de şapte zile. În absenţa mijloacelor aeriene pe timpul nopţii, pompierii au luptat până în zori la Monokarya, pentru a împiedica focul să ajungă în oraşul Istiaia, ameninţat de flăcări, potrivit agenţiei de presă ANA, arată News.ro.

Printre cei 500 de pompieri aflaţi pe insulă, sunt şi 200 sosiţi din România şi Ucraina, ajutaţi de 17 avioane şi elicoptere bombardiere cu apă, potrivit serviciilor greceşti de luptă contra incendiilor.

Dar mijloacele aeriene au “dificultăţi serioase” din cauza turbulenţelor, a fumului gros şi a vizibilităţii limitate, a precizat Hardalias.

Giorgos Kelatzidis, vice-guvernator al insulei Evia, a denunţat, ca mulţi alţii, forţe “insuficiente” în contextul în care situaţia este “critică” pe insulă.

Potrivit acestuia, cel puţin 35.000 de hectare şi sute de case au ars.

Dacă majoritatea focarelor au fost stabilizate sau în remisie luni în Grecia, dezatrul din Evia, a doua cea mai mare insulă a ţării, rămâne îngrijorător, oferind o panoramă apocaliptică.

Unul câte unul, zecile de sate au fost evacuate. Satele Kamatriades şi Galatsades trebuie să fie luni prioritatea pompierilor. Pentru că “dacă focul trece pe aici”, va ajunge într-o pădure deasă şi va fi dificil de stins, potrivit pompierilor citaţi de ANA.

Grecia se confruntă de aproape două săptămâni cu un val de incendii violente, favorizate de secetă şi de temperaturile caniculare, care au făcut doi morţi şi zeci de răniţi.

La intrarea în Atena, incendiile care au distrus zeci de locuinţe şi fabrici erau în remisie duminică, dar “pericolul de reaprindere este ridicat”, a prevenit Hardalias…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).