August 16, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Garda de Mediu Arad a aplicat o amendă de 100.000 lei după incendiul de la groapa de gunoi

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

Garda de Mediu Arad a aplicat, joi, o amendă de 100.000 de lei după incendiul de la depozitul de gunoi al municipiului Arad, care a durat patru zile, fiind folosite impresionate forţe pentru stingere şi peste două milioane de litri de apă, potrivit agerpres.ro.

Potrivit Gărzii de Mediu Arad, incendiul de la depozitul conform operat de SC FCC Environment România SRL s-a manifestat iniţial pe o suprafaţă de 1.500 metri pătraţi, arzând deşeuri menajere, însă ulterior s-a extins şi a cuprins o suprafaţă de peste 4.000 de metri pătraţi din cei 45.000 de metri pătraţi ai depozitului.

“Stingerea incendiului a fost realizată în data de 4 august, rămânând însă focare ce degajau fum, acestea fiind lichidate în dimineaţa zilei de 5 august. Având în vedere prevederile Legii 278/2013 privind emisiile industriale, Garda Naţională de Mediu prin Comisariatul Judeţean Arad a aplicat sancţiunea de 100.000 lei amendă pentru neluarea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea poluării, accidentelor şi limitarea consecinţelor acestora”, a informat instituţia.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat, pentru AGERPRES, că pompierii s-au retras miercuri seară, după exact patru zile de la izbucnirea flăcărilor, iar până joi dimineaţă au mai supravegheat situaţia angajaţii operatorului depozitului de gunoi.

Pe parcursul intervenţiei, conform sursei citate, au fost folosiţi peste 100 de pompieri de la Detaşamentul Arad, alţi aproape 100 de la servicii de voluntari din localităţi apropiate, plus angajaţi ai operatorului. S-au folosit peste două milioane de litri de apă, din care 500.000 de litri din rezerva operatorului depozitului de gunoi, care a fost consumată în primele cinci ore de intervenţie. Ulterior, au fost folosiţi hidranţi din perimetrul depozitului, de la CET Arad (centrală aflată în apropiere) şi din cartierul Grădişte, unde alimentau maşinile de intervenţie. În total, au fost folosite aproape 20 de autospeciale de stingere.

Focarele care ardeau mocnit în ultimele zile au fost acoperite cu mii de tone de pământ, adus de operatorul depozitului.

“Intervenţia a fost deosebit de dificilă din cauza condiţiilor meteo, vânt foarte puternic şi căldură, care au favorizat extinderea flăcărilor pe suprafeţe mari”, a spus George Pleşca.

Incendiul a izbucnit sâmbătă seara, la depozitul de gunoi din zona CET Arad, iar din cauza fumului dens, au fost emise mesaje de avertizare prin RO-ALERT pentru locuitorii din municipiul Arad şi localităţile învecinate.

sursa: stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..