October 23, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Polițiștii judiciari amenință cu demisia în masă

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 48 Second

Poliția Judiciară a devenit structura de care fug toți angajații din MAI, din cauza muncii solicitante și complexe și a salariilor foarte mici. Supărați că nu li se acordă sporul cuvenit și că nu sunt lăsați de șefi să se mute în alte structuri, polițiștii judiciari amenință cu demisia în masă, ceea ce ar fi o catastrofă pentru sistem, ne spune conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Polițiștii judiciari au ajuns la capătul răbdării și amenință că, dacă nu se va rezolva problema sporurilor, își vor da demisia în masă. Veniturile acestora au ajuns cele mai mici din Poliția Română, în condițiile în care activitatea lor este una extrem de dificilă și solicitantă. Un polițist judiciar are un salariu mai mic cu 1.000-1.500 de lei față de un polițist de la Ordinea Publică și un salariu mai mic cu 10.000 de lei față de un procuror, susține conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

”La Justiție, deși polițistul judiciar lucrează în dosar, face dosarul, el este discriminat cu privire la acel spor de încordare neuropsihică, odată că este procentul mai mic, iar pe de altă parte se aplică și la un salariu de funcție mult mai mic față de Justiție. Și asta în condițiile în care munca din dosar este lucrarea polițistului și de multe ori făcută în timpul liber. Faptul că sunt obligați să lucreze și din timpul liber, sâmbetele și duminicile, să stea la domiciliu, că nu au voie să plece nicăieri, înseamnă o suprasolicitare enormă. Asta nu mai este viață și de aceea polițiștii judiciari au ajuns la capătul răbdării și la capătul puterilor, până la urmă. În momentul în care apare o infracțiune complexă, cei care sunt la Judiciar nu pleacă până nu termină ce au de făcut, stau și 24 de ore, și 48 de ore, poate și mai mult. Poliția Judiciară era considerată înainte regina Poliției, era zona în care foarte mulți polițiști și-ar fi dorit să lucreze, o zonă complexă, dar acum a devenit cea mai prost plătită, atât în comparație cu Ordinea Publică, cât mai ales în comparație cu partea de Justiție”, ne-a declarat Marius Ionescu, președintele SNPPC.

Nimeni nu mai vrea să lucreze la Judiciar

Foarte mulți dintre polițiștii de la Judiciară au semnalat că, dacă nu se modifică nimic și nici nu li se permite să plece din funcția respectivă, își vor da demisia, arată sindicaliștii de la SNPPC. ”Practic, amenință cu demisia în masă, ceea ce ar însemna o catastrofă pentru sistem. Șefii nu vor să le aprobe să treacă în alte structuri, pentru că nimeni nu vrea să mai lucreze în Judiciar, pentru că toată lumea știe că acolo sunt cele mai mici salarii și cele mai multe probleme. O majorare a sporului, de la 10% la 25%, care trebuie făcută prin ordin de ministru, nu ar însemna un efort bugetar prea mare, mai ales că acest spor se aplică la un salariu de funcție foarte mic, cel din 2009. Deci ar fi vorba de 300-500 de lei în plus”, ne-a precizat președintele SNPPC, Marius Ionescu. Potrivit sindicaliștilor, sporul acordat polițiștilor judiciariști, de numai 10%, nu este de natură să compenseze privațiunile și complexitatea efortului depus de ofițerii și agenții de poliție care lucrează o mare parte dintre dosarele penale, unele dintre ele complexe și dificile.

Sursa: national.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).