October 23, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ion Cristoiu – ‘Ludovic Orban știe că DNA îi pregătește ceva?!’

0 0
4 min read
0 0
Read Time:3 Minute, 24 Second

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că discursul lui Ludovic Orban de la conferinţa pentru alegerile din PNL Vrancea denunţă, în premieră, implicarea instituţiilor statului în bătălia pentru şefia partidului, arătând că şi liderului liberal i-a venit rândul la maşinăria de tocat lideri politici a Sistemului.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

Duminică, 2 august 2021, la alegerile interne din organizația județeană Vrancea a PNL, a descins un comando de la București, condus de Ludovic Orban și alcătuit din Siegfried Mureșan, Violeta Alexandru și Virgil Guran. Prezența candidatului la președinția PNL, Ludovic Orban, n-a surprins. Ludovic Orban și-a făcut o regulă din a fi prezent la reuniunile dedicate alegerilor interne din PNL, chiar și acolo unde Gruparea Florin Cîțu are mai mari șanse de cîștig decît Gruparea sa. De la alegerile din filiala Vrancea, Ludovic Orban, și dacă n-ar fi avut această regulă, nu putea lipsi. Organizația județeană, condusă de Cătălin Toma, e o veritabilă fortăreață pro Ludovic Orban. Să ne reamintim că fostul ambasador american l-a însoțit la Focșani pe șeful Cancelariei lui Ludovic Orban pentru a contribui la victoria PNL la alegerile locale. Bătălia din PNL are, alături de o suprafață vizibilă, expusă opiniei publice, și adîncimi obscure, în care lucrează de zor Instituțiile de forță ale României lui Klaus Iohannis.

De aceea simt nevoia să precizez despre formula Fortăreața Pro Ludovic Orban:

Cel puțin pînă la ora la care scriu, 11 noaptea, 1 august 2021, Vrancea e pro Ludovic Orban. Opțiunea a fost întărită de trei aspecte ale conferinței de alegeri:

Cătălin Toma, declarat pro Orban, n-a avut nici un concurent. Asta înseamnă că Gruparea Cîțu n-a reușit să facă rost de unul.

Nimeni din Gruparea Florin Cîțu n-a venit la Focșani. Asta înseamnă că Vrancea a fost din start considerată pierdută.

Imediat după realegere, Cătălin Toma și-a exprimat cu voce tare opțiunea pentru Ludovic Orban.

Viața ne-a demonstrat însă că, urmare a lucrărilor din Subteranul statului de drept, mulți lideri PNL și-au schimbat peste noapte opțiunea în favoarea lui Florin Cîțu. S-au culcat cu Ludovic Orban, Garantul forței PNL, și s-au sculat cu Florin Cîțu, Garantul Reformei din PNL. Mărturia acestei schimbări la față ședea într-un text pe Facebook postat de respectivul în timpul nopții, nu se știe dacă în stare de veghe sau în stare de somn.

La reuniune, Ludovic Orban a ținut un discurs. Pînă la un anumit punct discursul a stat sub semnul amintirilor lui Ludovic Orban din vremea cînd s-a bătut ca la Vrancea locul lui Marian Oprișan să-l ia Ion Ștefan , zis Grindă. Noi, care știm bine Vrancea, putem depune mărturie că în veci PNL n-ar fi cîștigat alegerile la Vrancea dacă Marian Oprișan nu era lucrat de noua conducere a PSD de la București.

Nu prin asta rămîne discursul un eveniment, ci prin altceva mult mai important. Prin finalul lui, în care Ludovic Orban a denunțat pentru prima oară de la începutul campaniei implicarea instituțiilor statului din afara PNL în bătălia internă din PNL:

„Că tot v-am vorbit de Mărăști, Mărășești, Oituz, le atrag atenția celor din exteriorul PNL care își bagă coada în democrația internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mîini la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora și ale altora că nu cedez, că exact ca la Mărășești, Mărăști, Oituz, indiferent cîți vor fi în jurul meu, voi da bătălia pînă la capăt și voi da bătălia cu toată forța pe care o am, voi da bătălia pentru Partidul Național Liberal, voi da bătălia pentru România. Îmi doresc un Partid Național Liberal liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriei conștiințe, conform propriei evaluări și propriului discernământ. Îmi doresc un Partid Național Liberal în slujba României care să nu trădeze niciodată interesele fundamentale ale țării pe care o iubim, îmi doresc un PNL care să aibă forța și curajul să ia toate deciziile, să ducă România spre destinul pe care îl merită, printre cele mai puternice țări din Europa…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).