September 20, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Interes scăzut pentru campania de vaccinare anti-COVID-19 din mediul rural

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Interesul pentru campania de vaccinare anti-COVID-19 din mediul rural, derulată de Direcţia de Sănătate Publică Harghita şi Instituţia Prefectului, este foarte scăzut în unele comunităţi, existând localităţi în care nicio persoană nu a dorit să se imunizeze.

Directoarea DSP Harghita, dr. Tar Gyöngyi, a declarat, pentru AGERPRES, că există comunităţi unde autorităţile locale s-au preocupat ca oamenii să fie informaţi despre derularea campaniei, iar acolo rezultatele sunt vizibile, iar în localităţi în care nu a existat acest interes, oamenii nu au venit să se vaccineze, scrie Agerpres.ro.

De asemenea, spune şefa DSP, există informaţii că unii “influenceri” vehiculează ideea că “este o ruşine să te vaccinezi“.

Dr. Tar a dat exemplul comunei Joseni, unde nicio persoană nu a dorit să se vaccineze când echipa mobilă s-a deplasat în localitate.

Clar că acolo unde sunt zero persoane (vaccinate – n.red), dintr-o comună de şase-şapte mii de suflete, bineînţeles că influenţa primăriei este ori în sens negativ ori egală cu zero. Deci, valoarea conducătorilor comunităţii, după părerea mea, se manifestă în capacitatea lor de a-şi proteja comunitatea împotriva oricărui pericol. Pentru că, epidemia, la fel ca şi inundaţia, la fel ca şi incendiul, sunt nişte evenimente pe care le poţi preveni, dacă ai o organizare bună în comunitate, sau poţi să reduci daunele. Clar că în comunităţile unde nu se face nimic, nu mobilizează (…) apostolii comunităţii – conducătorii, intelectualitatea – unde nu au influenţă sau nu pot convinge populaţia, acolo populaţia este expusă. Şi poate că la alegeri vor returna această slabă preocupare“…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).