iunie 14, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Barack Obama atacă Partidul Republican și spune că democrația e în pericol din cauza apropiaților lui Donald Trump

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Partidul Republican nu a avut curajul să denunţe minciunile lui Donald Trump după alegerile prezidenţiale şi asaltul de la Capitoliu, care a pus în pericol fundamentul democraţiei americane, acuză, într-un interviu acordat CNN, Barack Obama, relatează AFP.

Fostul preşedinte democrat declară în acest interviu, difuzat luni seara, că el credea că există ”suficiente garanţii instituţionale” în cadrul ”aşa-zisului establishment republican”, pentru ca acesta să acţioneze ca o contraputere împotriva lui Donald Trump.

Barack Obama revine asupra unor declaraţii prin care miliardarul republican a negat orice amestec rusesc în alegerile din 2016 şi prin care afirma că existau ”oameni de ambele părţi”, în urma unor violenţe între membri ai extremei drepte şi manifestanţi antirasişti, la Charlottesville, în anul următor, scrie News.ro.

”Noi nu am văzut Partidul Republican să spună: gata, este inaceptabil, asta nu este ceea ce suntem, ci mai degrabă că a fost intimidat pentru a accepta”, denunţă Obama.

În privinţa atacului sângeros al unor susţinători trumpişti la Capitoliu, la 6 ianuarie, Obama denunţă, de asemenea, ”o mare parte a Congresului ales care împărtăşeşte minciuna unei probleme în alegerile” prezidenţiale, pe al căror rezultat Donald Trump refuză să-l accepte şi care denunţă, fără probe, fraude masive în cadrul scrutinului.

”Nu mă aşteptam să văd atât de puţini oameni spunând: cu atât mai rău dacă-mi pierd postul, pentru că acest lucru este prea important, democraţia noastră este prea importantă”, declară fostul şef de stat.

Fostul locatar democrat al Casei Albe consideră că ascensiunea aliaţilor lui Donald Trump în Partidul Republican este o ameninţare la adresa exerciţiului democratic.

”Această experienţă a democraţiei nu are loc singură, nu în mod automat”, ci este rezultatul faptelor ”fiecărei generaţii succesive” de la independenţa Statelor Unite, subliniază Obama.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).