iunie 14, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Aproape 20 de tone de gunoi depistate în Portul Constanța

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Un container care conține 18 tone de deșeuri, provenit din Belgia și care avea ca destinație o firmă din Ialomița, a fost descoperit în Portul Constanța, potrivit mediafax.ro.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă, în colaborare cu polițiștii din Port, vameși și comisari ai Gărzii de Mediu și de la protecția Consumatorului au depistat un container ce conţinea aproximativ 18 tone de piese auto uzate, care urmau sa fie importate în România fără respectarea prevederilor legale.

Acesta a sosit din Belgia pentru o firmă de pe raza judeţului Ialomița care efectua activități de import în România.

Echipa de control a constatat că marfa din containerul controlat nu corespunde cu datele declarate și cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală: piese auto cu grad de uzură de 20%.

„În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, deoarece mărfurile sunt deșeuri, piesele având un grad de uzură mai mare decât cel permis. Astfel, acestea nu pot fi puse în libera circulație pe teritoriul României și nici nu pot fi comercializate, punând în pericol viața și sănătatea consumatorilor în cazul folosirii acestora”, se arată în comunicat.

Polițiștii continuă în acest caz cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale, încălcarea regimului deşeurilor și transportul și tranzitul de substanțe și preparate periculoase.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).