iunie 24, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

PNRR, DESFIINȚAT în Parlamentul European: Promovează o agendă anti-socială și măsuri de austeritate care NU au fost cerute de UE

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Europarlamentarul Victor Negrescu a atras atenția în plenul Parlamentului European că analiza planurilor de redresare nu va fi un simplu exercițiu și că planul propus de Guvernul de dreapta promovează o agendă anti-socială.

„Parlamentul European a dezbătut marți planurile de redresare și reziliență propuse de statele membre. În intervenția sa din plenul legislativului european, eurodeputatul Victor Negrescu a atras atenția că analiza planurilor de redresare nu va fi un simplu exercițiu, așa cum se așteaptă guvernanții, și că planul propus de Guvernul de dreapta în România promovează o agendă anti-socială și măsuri de austeritate care nu au fost cerute de Uniunea Europeană”, potrivit unui comunicat al PSD.

„Trebuie ca cele 750 de miliarde de euro să servească la redresarea Europei pentru ca acest împrumut comun să genereze rezultate. De modul în care vor fi folosite aceste resurse depinde încrederea pe care cetățenii o vor avea pe viitor în proiectul european. De aceea, investiția în educație trebuie să fie centrală în acest proces de relansare. Sprijinirea IMM-urilor este necesară. Ne trebuie sinergii la nivel european între planurile de redresare”, afirmă Victor Negrescu.

Europarlamentarul PSD mai spune că „din păcate, anumite guverne au transformat planurile în agende politice naționale” și au evitat dialogul și consultările reale cu partenerii sociali, societatea civilă, autoritățile locale sau Parlamentele naționale.

„În România, guvernarea de dreapta a politizat planul propunând o agendă de austeritate cu înghețări de pensii și salarii, cu posibile creșteri ale taxelor și reforme anti-sociale și împotriva mediului. Au spus chiar că Uniunea Europeană le-a impus acest lucru. Nu putem să ignorăm astfel de probleme. Avem două luni pentru a rectifica toate aceste greșeli. Avem nevoie de un plan coerent și astăzi reiterăm dorința Parlamentului European de a ajuta toate statele membre la realizarea acestui nou mecanism european în interesul cetățenilor”…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).