iunie 13, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Joe Biden a mărit de la 31 la 59 numărul companiilor chineze aflate pe LISTA NEAGRĂ

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

Preşedintele american Joe Biden a semnat, joi, un ordin executiv care interzice companiilor americane să investească în zeci de companii chineze care au legături cu sectorul apărării şi cel al tehnologiei de supraveghere, o măsură despre care administraţia de la Casa Albă afirmă că extinde aria de aplicare a unui ordin semnat de fostul preşedinte Donald Trump.

Departamentul Trezoreriei va pune în aplicare şi va actualiza noua listă care cuprinde circa 59 de companii interzise. Lista interzice cumpărarea sau vânzarea de instrumente financiare tranzacţionate public ale companiilor vizate şi înlocuieşte o listă anterioară a Departamentului Apărării.

Ordinul interzice ca investiţiile americane să susţină complexul industrial-militar chinez, precum şi programele militare, de spionaj, şi de cercetare şi dezvoltate din domeniul securităţii, afirmă Biden în ordinul executiv, scrie news.ro.

”În plus, consider că utiliziarea tehnologiei chineze de supraveghere în afara RPC şi dezvoltarea sau utilizarea tehnologiei chineze de supraveghere pentru facilitarea represiunii sau a încălcării drepturilor omului constituie riscuri extraordinare şi neobişnuite”, a afirmat Biden, folosind acronimul pentru Republica Populară Chineză.

Potrivit Casei Albe, noile politici referitoare la companiile incluse pe listă vor intra în vigoare pe 2 august.

Companiile majore care figurau pe lista anterioară a Departamentului Apărării sunt incluse şi în lista actualizată, între acestea fiind Aviation Industry Corp of China (AVIC), China Mobile Communications Group, China National Offshore Oil Corp (CNOOC), Hangzhou Hikvision Digital Technology, Huawei Technologies şi Semiconductor Manufacturing International (SMIC).

SMIC are un rol esenţial în strategia naţională a Chinei de a dezvolta industria cipurilor.

„Ne aşteptăm ca în lunile următoare…să adăugăm şi alte companii la noile restricţii din ordinul executiv”, a declarat un oficial de rang înalt, citat de Reuters.

Un al doilea oficial a declarat reporterilor că includerea companiilor chineze din sectorul tehnologiei de supraveghere extinde aria de aplicare a ordinului iniţial al administraţiei Trump, despre care Casa Albă afirmă că a fost redaxctat neglijent, permiţând contestaţiile în justiţie.

Biden a analizat o serie de aspecte ale politicii SUA faţă de China, iar administraţia sa a prelungit termenul de implementare stabilit prin ordinul fostului preşedinte Donald Trump, în timp ce elabora noul său cadru politic.

Măsura face parte din seria mai largă de măsuri adoptate de Biden pentru a contracara China, inclusiv consolidarea alianţelor SUA şi urmărirea unor investiţii interne mari pentru consolidarea competitivităţii economice americane, pe fondul unor relaţii din ce în ce mai dificile între cele mai puternice două ţări ale lumii…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).