iunie 24, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Americanii sancționează bulgarii pentru corupție

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Statele Unite sancționează trei oameni de afaceri și 64 de companii din Bulgariadin cauza corupţiei. Persoanele vizate sunt un oligarh, un fost parlamentar şi un fost oficial guvernamental. Aceștia au interdicție de intrare în SUA. Proprietățile lor americane sunt blocate, iar firmele americane nu pot face afaceri cu ei.

Potrivit Transparency International, Bulgaria este cea mai coruptă ţară din Uniunea Europeană. Ţara a fost criticată în repetate rânduri de Comisia Europeană pentru că nu a reuşit să elimine corupţia şi că nu a trimis niciun funcţionar guvernamental de rang înalt după gratii pentru corupţie. Alături de România, încă de la aderarea la blocul european în 2007, Bulgaria se află sub monitorizarea Comisiei Europene pentru modul în care îi funcționează justiția și luptă împotriva corupției. 

Departamentul Trezoreriei  din SUA a informat, miercuri, într-un comunicat că aceasta este cea mai importantă acţiune a Washingtonului împotriva corupţiei din Bulgaria de până acum. Premierul bulgar interimar Stefan Ianev a declarat că a fost informat telefonic despre decizie de subsecretarul de stat american pentru afaceri politice, Victoria Nuland.

Cine sunt Vasil Bojkov și Delian Peevski

Astfel, Departamentul Trezoreriei a impus sancţiuni împotriva omului de afaceri Vasil Krumov Bojkov, de 64 de ani, acuzându-l că a plănuit să creeze un canal prin care liderii ruşi să influenţeze guvernul bulgar. Bojkov, un magnat al jocurilor de noroc şi unul dintre cei mai bogaţi bulgari, fost patron al echipei de fotbal Levski Sofia, a fugit din ţară în 2020 pentru a scăpa de inculparea pentru extorcare de fonduri, fraudă fiscală şi trafic de influenţă, printre altele. El neagă că ar fi comis aceste infracţiuni şi se află în prezent în Dubai. Presa din Moldova a scris că acesta ar fi un apropiat al lui Vlad Plahotniuc, controversatul oligarh din Republica Moldova, dat și el în urmărire internațională…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).