September 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Marea Britanie încearcă să blocheze eschivele financiare ale giganților tehnologici

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Ministrul britanic al Finanţelor Rishi Sunak anunţă că urmează ca un acord cu privire la fiscalitate să fie încheiat cu Statele Unite în cadrul G7, însă subliniază că marii giganţi în domeniul tehnologiei este necesar să-şi plătească partea în schimbul susţinerii de către Londra a unor propuneri ale Washingtonului cu privire la impozitare, relatează Reuters.

Statele Unite au propus ca societăţile să fie impozitate cu minim global de 15% – mult sub nivelul G7, dar mai mare decât nivelul unor ţări ca Irlanda.

Însă Regatul Unit este îngrijorat în continuare de faptul că impozitarea unor giganţi ca Google, Amazon, Facebook sau Apple (GAFA) nu este destul de importantă.

Marea controversă vine după ce marile companii din tehnologie au fost acuzate că nu plătesc taxele și impozitele în locurile în care își desfășoară activitatea și de unde le vin profituri.

”Noi avem nevoie ca ei să înţeleagă de ce o taxare echitabilă a întreprinderilor din domeniul tehnologiei este importantă pentru noi. Este de încheiat un acord, iar eu îndemn Statele Unite şi toate statele membre G7 să vină la masa negocierilor săptămâna viitoare şi să o facă”, a declarat Rishi Sunak săptămânalului Mail on Sunday, înaintea unei reuniuni a miniştrilor Finanţelor în perioada 4-5 iunie.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).