September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

200 de ani de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu! Simpozion organizat de autoritățile județene la Muzeul de Istorie din Târgoviște!

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Tudor Vladimirescu reprezintă una dintre figurile istoriei naţionale. Importanţa revoluţiei conduse de el în urmă cu 200 de ani a fost una incontestabilă, chiar dacă au existat numeroase manipulări ale tendinţelor şi resorturilor acesteia în perioada comunistă. Cert este că revoluţia de la 1821 a reprezentat un cutremur care a reaşezat o parte dintre straturile societăţii autohtone, cu această ocazie dispărând domniile fanariote, dar s-au şi însămânţat ideile care au rodit ceva mai târziu, în anul revoluţionar 1848 şi mai ales în 1877, când am obţinut independenţa faţă de Imperiul Otoman.

Învins, trădat, ucis, Tudor Vladimirescu a reprezentat o conştiinţă naţională, sacrificiul său fiind unul asumat şi necesar pentru constituirea viitoare a statului naţional.
Pentru a marca trecerea celor 200 de ani de la evenimentele din 1821, autoritățile dâmbovițene au organizat un simpozion, desfăşurat la Muzeul de Istorie din
Târgovişte. Au fost evocate momente istorice şi expuse opinii cu privire la Revoluție, relațiile sale cu Eteria și puterile care îşi exercitau influența în această parte a Europei, dar şi moartea lui Tudor Vladimirescu.
Evenimentul a fost animat de prezența Asociației Culturale Tomis şi Asociației Frontiera Gălățeană,
asociații de reconstituire a unor evenimente istorice.
Cei 15 membri ai celor două asociații prezenți la Târgovişte au purtat costume şi replici ale armelor din vremea lui Tudor Vladimirescu.
De asemenea, la simpozion au fost prezenți atât oficialitățile locale, cât și cele județene.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).