iunie 14, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Turcan: Sunt categorii de persoane vulnerabile care nu mai pot fi sprijinite doar de asistenţa socială de stat

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Categorii întregi de persoane vulnerabile nu mai pot fi sprijinite doar de sistemul de asistenţă socială de stat, ci au nevoie de un sistem de servicii sociale integrat la care să participe mediul economic şi organizaţiile neguvernamentale, a declarat, vineri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

„În privinţa asistenţei sociale discutate astăzi la nivelul Consiliului Judeţean (Sibiu – n. r.), vreau să vă spun că prin campania pe care a derulat-o Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale cu privire la beneficiarii de ajutor social în România am constatat că pe de o parte asistenţa socială a ieşit de foarte multe ori de sub radarul autorităţilor, în special de sub radarul primăriilor, că asistenţa socială în România se bazează în mare parte pe dependenţa faţă de stat şi pe sumele primite de la bugetul de stat, mare parte sub formă de prestaţii şi, de asemenea, că sunt categorii întregi de persoane vulnerabile care nu mai pot fi sprijinite de stat decât prin servicii sociale integrate şi în parteneriat cu mediul privat, fie că vorbim de mediul economic sau de mediul neguvernamental”, a afirmat Raluca Turcan.
Ministrul Muncii a apreciat că persoanele vârstnice, familiile monoparentale şi familiile cu mulţi copii sunt exemple de categorii care au nevoie de servicii sociale prestate de organizaţiile neguvernamentale.

„Cele mai afectate categorii sociale din România sunt în primul rând vârstnicii cu dizabilităţi. De asemenea, avem familiile monoparentale sau familiile cu foarte mulţi copii. Pentru niciunii din cei menţionaţi un sprijin de la stat, sub formă de bani, că vorbim de 100 de lei sau 200 de lei, nu este suficient. E nevoie ca statul pe de o parte să îi privească integrat, pentru a le creşte incluziunea în societate…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).