mai 6, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Un parc din comuna Butimanu a fost pur și simplu DEVASTAT! Primarul Gabriel Dragnea anunță că organele de poliție sunt pe urmele celor care au comis fapta!

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 52 Second

Pentru cei mai mulți dintre noi, Sărbătorile Pascale sunt o perioadă de liniște, pace sufletească și reculegere alături de familie și cei dragi. Pentru alții însă, se pare că această perioadă este una total diferită, care îi îndeamnă la fapte urâte, reprobabile, dăunătoare societății. Astfel se explică și actele de vandalism care s-au petrecut în parcul din Ungureni, lăsând un gust amar întregii comunități butimănene. La această oră, organele de poliție, alături de lucrători ai Primăriei comunei Butimanu, întreprind acțiuni ample pentru depistarea vinovaților, care cu siguranță vor fi pedepsiți conform legii.
Astfel, Art 253 Distrugerea | Codul Penal spune:
(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum și înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(6) Pentru faptele prevăzute în alin. (1) și alin. (2) acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Totodată, pe raza comunei Butimanu s-au înmulțit cazurile de depozitare ilegală a diferitor tipuri de deșeuri, în ciuda eforturilor depuse de organele abilitate pentru a preveni astfel de acțiuni. Acesta este un obicei pe cât de nesănătos, pe atât de ilegal și de luna viitoare,când va fi operațional sistemul de supraveghere video, făptașii vor fi cu mai mare ușurință depistați și deferiți legii.
Și aici, legislația este clară:
Abandonarea deșeurilor este interzisă și pedepsită, potrivit Legii 211/2011, principala lege cu privire la gestionarea deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare.
Mai precis, legea spune că abandonarea deșeurilor se pedepsește cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele fizice și de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice. În plus, cei care aruncă deșeuri ilegal sunt obligați prin lege să curețe zona și să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăți specializate.
În calitate de primar, dar și de cetățean al comunei Butimanu, declar că m-am săturat de astfel de practici și că voi întreprinde toate acțiunile legale pentru a le stopa. Și știu că la fel ca mine gândesc o mare parte a cetățenilor comunei, care sunt, de asemenea, revoltați.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).