mai 11, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Talibanii au atacat, în a doua zi de Paște, o bază militară din Afganistan

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Cel puţin şapte militari afgani au fost ucişi luni, în sud-vestul Afganistanului, într-un atac atribuit insurgenţilor talibani, afirmă oficiali locali, citaţi de agenţia Reuters.

Militanţi talibani au atacat o bază militară situată în provincia afgană Farah, după ce au săpat un tunel de aproximativ 400 de metri, a declarat guvernatorul provincial, Taj Mohhammad Jahid. Cel puţin şapte militari afgani au fost ucişi, iar unul a fost capturat în atac.

Doi oficiali locali au declarat, sub protecţia anomimatului, că în atac au fost ucişi zeci de militari afgani.

Mişcarea talibanilor afgani a avertizat că va intensifica atacurile în contextul în care trupele occidentale nu au fost retrase pe 1 mai. Statele Unite şi aliaţii din cadrul NATO au anunţat că vor retrage până în septembrie militarii din Afganistan.

Afganistanul se pregătește pentru reacţii ale insurgenţilor talibani la faptul că militarii americani sunt încă prezenţi în ţară, dincolo de termenul-limită de 1 mai convenit în 2020 cu administraţia lui Donald Trump, relatează Reuters. O sursă din domeniul securităţii a declarat că oraşul Kabul a fost plasat în „stare de alertă”, la fel restul marilor orașe afgane.

În conformitate cu acordul încheiat în februarie 2020 cu talibanii de administraţia Trump, trupele străine ar fi trebuit să părăsească ţara până la 1 mai, iar talibanii ar fi trebuit să se abţină de la atacuri asupra trupelor şi bazelor militare străine…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).