mai 6, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Hackeri finanțați de Iran ‘atacă’ alegerile din Scoția

0 0
1 min read
0 0
Read Time:47 Second

Iranul a lansat o campanie în sensul dezinformării pentru a influenţa scrutinul parlamentar în regiunea britanică Scoţia în favoarea partidelor proindependenţă, cu obiectivul destabilizării Marii Britanii, relevă un raport citat publicaţiile The Times şi Evening Standard.

Grupuri de hackeri finanţate de regimul de la Teheran vizează alegători pe platforme de socializare online precum Facebook şi Twitter, prin crearea de grupuri false, conform unui studiu elaborat de Institutul „Henry Jackson Society

Hackerii pretind că sunt activişti proindependenţă şi îi încurajează pe utilizatorii care au conturi reale să distribuie materiale de tip separatist.

„Par a fi elemente din Iran care vor să interfereze asupra politicii interne a Marii Britanii pentru a încuraja separatismul scoţian”, arată raportul.

Conform raportului, Iranul a lansat ingerinţe în Scoţia şi în perioada 2013-2014, înaintea referendumului proindependenţă din septembrie 2014.

Scoţia organizează alegeri parlamentare pe 6 mai. Tendinţele proindependenţă s-au accentuat în Scoţia în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).