mai 6, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Povestea românului dispărut în Spania, care a stat 13 ani la morgă. Familia spera că se va întoarce acasă

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 34 Second
Povestea românului dispărut în Spania, care a stat 13 ani la morgă. Familia spera că se va întoarce acasă
Dumitru Ionescu, un român care a murit în Spania, a fost înmormântat după 13 ani petrecuţi în congelatorul Institutului de Medicină Legală din Valencia. Trupul neînsufleţit al bărbatul a fost înhumat în cimitirul municipal al oraşului.

„Este foarte greu și dureros să afli că tatăl tău a stat mort într-un congelator, timp de treisprezece ani”, spune fiica lui Dumitru. Ea avea 18 ani atunci când tatăl ei a dispărut, după ce fusese cu soția la cumpărături, la un supermarket din Moncada, orașul în care locuiau. Bărbatul a rămas afară, în timp ce soția lui făcea cumpărăturile. Când femeia a ieșit, soțul ei nu mai era.

Dispariția românului nu a fost anunțată imediat

Soția a mers acasă, crezând că bărbatul va fi acolo, dar nu l-a găsit. Nu putea pleca prea departe, deoarece toate actele lui erau  acasă. La trei luni de la dispariția bărbatului, soția a depus o plângere la secția de poliție Burjassot. Nu au raportat imediat dispariția românului, deoarece se gândeau că se va întoarce, mai ales că nu era prima dată când acesta pleca de acasă, relatează stiridiaspora.ro.

„Am sperat că este în viață, că a plecat din propria voință și că într-o bună zi se va întoarce sau ne va contacta”, spune Jorge, fiul cel mare, care avea 19 ani atunci când tatăl lui a dispărut.

„Tatăl meu și cu mine tocmai venisem din România, în acea vară, iar sora mea și mama deja locuiau, de ceva vreme, în Moncada”, povestește fiul decedatului. Fără să știe limba spaniolă, familia nu a citit anunțul publicat de Garda Civilă care cerea ajutor pentru identificarea unui cadavru descoperit în decembrie 2007. „În acel moment nu citeam presa, pentru că nu înțelegeam nimic în limba spaniolă”, a explicat Jorge.

Cadavrul bărbatului a fost găsit într-o râpă din Moncada, de mai mulţi copii

Cadavrul bărbatului a fost găsit pe 1 noiembrie 2007, într-o râpă din Moncada, de mai mulţi copii care se jucau în împrejurimi. Trupul lui era mutilat. Legiştii au stabilit că bărbatul murise cu două luni mai devreme, din cauze naturale. Familia i-a raportat dispariţia abia în anul 2019, mai precizează sursa citată.

Identitatea acestuia a fost descoperită în urma unui test ADN efectuat de specialişti cu ajutorul fiicei românului. Până la acel moment, autorităţile nu au putut identifica bărbatul. În anul 2019, pe 7 noiembrie, familia a raportat dispariţia bărbatului. Rudele au fost notificate să efectueze un test genetic pentru a confirma identitatea decedatului, iar analizele genetice au confirmat asemănările între profilul fiicei şi al bărbatului găsit în 2007. În consecință, la sfârşitul anului trecut s-a aflat că pe român îl cheamă Ionescu Dumitru, în vârstă de 53 de ani la momentul decesului său.

Tribunalul din Moncada a dispus în 15 aprilie eliberarea unui certificat de deces pentru român ( la mai bine de treisprezece ani de la moartea sa). Odată ce rămăşiţele au fost returnate familiei, Dumitru Ionescu şi-a găsit odihna veşnică în cimitirul municipal din València, unde a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii restrânse pe 23 aprilie.

sursa:evzilei

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).