mai 11, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Mesaje Ro-Alert, în a doua zi de Paști: li se cere oamenilor să se autoevacueze

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Au fost emise mesaje Ro-Alert în zona situată de-a lungul râului Someșul Rece, între localitățile Măguri Rătăcău și lacul de acumulare din Gilău, județul Cluj, prin care se solicită autoevacuarea, după ce cota de siguranță pe Someșul Rece a fost depășită din cauza precipitațiilor și topirii zăpezii.

Pe parcursul nopții de duminică spre luni a fost înregistrată o creștere a acumulării apei în barajul Someșul Rece I, situat în Defileul Someșul Rece, peste cota de siguranță a acestuia, ca urmare a precipitațiilor abundente și a topirii zăpezii din zona de munte, anunță, luni, ISU Cluj, informează Mediafax.

Astfel, a fost constituit Comitetul Județean pentru Situații de urgență, iar o comisie condusă de către prefectul județului Cluj, alături de specialiști din cadrul Hidroelectrica și reprezentanți ai autorităților locale s-au deplasat la fața locului, începând de duminică seara, ora 22.00, pentru a evalua situația și eventualele pericole care ar putea fi pentru populația din zonă.

„Au fost luate măsuri de închidere a vanelor a două dintre aducțiunile subterane către barajul de acumulare, pe lângă deschiderea vanelor de fund ale barajului care asigurau un debit de scurgere de peste 3 mc/s. Vu toate acestea, acumularea de apă a crescut în continuare, ajungând, în jurul orei 01.00, la peste un centimetru peste deversorul de suprafață, fiind înregistrată o deversare peste cotele de siguranță ale barajului și în aval de barajul de acumulare…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may have missed

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).