mai 9, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

În Bulgaria vor fi declanșate alegeri anticipate. Niciun partid parlamentar nu a reușit să formeze un guvern

0 0
1 min read
0 0
Read Time:57 Second

La mai puțin de o lună de la alegerile parlamentare din Bulgaria, parlamentul țării urmează să fie dizolvat de președinte, în contextul în care niciunul dintre partide nu a reușit să găsească o formulă de guvernare sau să formeze o coaliție. Sâmbătă, Partidul Socialist Bulgar a anunțat că nu va încerca să formeze un guvern, iar după eșecul atât al partidului GERB, al actualului premier Borisov, dar și al partidului anti-sistem ITN, de a forma un guvern, pare că situația politică din Bulgaria intră în blocaj.

În această situație, președintele țării, Rumen Radev, va trebui să dizolve parlamentul și să convoace alegeri anticipate care ar urma să aibă loc în luna iulie. Socialiștii, ultimii care au primit un mandat de formare a unui nou guvern, spun că celelalte trei partide parlamentare au refuzat să intre într-o coaliție cu ei.

„Cele trei noi partide din parlament au arătat imaturitate politică, nu şi-au putut depăşi ego-ul. În această situaţie, în ciuda voinţei noastre pentru o schimbare, un guvern condus de noi, chiar şi unul temporar, este imposibil”, a declarat lidera partidul, Kornelia Ninova, în fața jurnaliștilor…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).