iunie 14, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Vaccinul încă nu salvează în totalitate Europa: OMS atrage atenția că rata de infectare rămâne ridicată

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a semnalat joi că numărul contagierilor s-a redus „semnificativ” în Europa, dar a reamintit că rata de infectare continuă să fie foarte ridicată, relatează EFE, arată Agerpres.

„Pentru prima dată în două luni noile cazuri au scăzut în mod semnificativ săptămâna trecută. Totuşi, rata contagierilor în întreaga Europa rămâne ridicată”, a declarat la o conferinţă de presă online directorul regional al biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

Kluge a precizat că, deşi numărul pacienţilor spitalizaţi şi al deceselor continuă să scadă, ameninţarea rămâne „prezentă” şi că virusul are un mare potenţial de a provoca „efecte devastatoare”.

Aproape jumătate dintre cazurile înregistrate în regiunea europeană de la declanşarea pandemiei au fost detectate în primele patru luni ale acestui an, unde 5,5% din populaţie a avut COVID-19, iar 7% a completat procesul de vaccinare, a reamintit responsabilul OMS-Europa.

Aproape peste 215 de milioane de doze au fost administrate pe continent şi aproximativ 16% din populaţie a primit măcar o doză, un procent care se ridică la 81% în cazul lucrătorilor sanitari (în 28 din 53 de ţări ale regiunii).

„Acolo unde rata de vaccinare a categoriilor de risc este înaltă, scade numărul spitalizărilor şi al deceselor. Vaccinurile salvează vieţi, vor schimba direcţia pandemiei şi vor ajuta să-i punem capăt…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).