mai 6, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Preţul cuprului a urcat la cea mai ridicată valoare din ultimul deceniu

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Cotaţia cuprului a depăşit joi pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată după luna ianuarie 2011, alimentată de cererea puternică venită din China şi de tendinţa de depreciere a dolarului, informează AFP.

În jurul orei 13:05 GMT, la bursa de metale de la Londra, cotaţia cuprului a trecut, pentru scurt timp, de 10.000 de dolari pe tonă, după patru şedinţe consecutive de creştere şi un avans de peste 25% începând cu data de 1 ianuarie 2021, potrivit agerpres.ro.

Pentru Anna Stablum, analist la Marex Spectron, cuprul este susţinut în principal de tendinţa de depreciere a dolarului, care încurajează achiziţiile de metale cotate în moneda americană. De la începutul acestei luni dolarul s-a depreciat cu peste 2,5% în raport cu un coş de valute.

Neil Wilson, de la Markets.com, crede că majorarea cotaţiilor la cupru este un rezultat între o cerere susţinută şi problemele de aprovizionare din Chile, primul producător mondial de cupru.

Apetitul mondial pentru cupru provine în principal din China, care consumă jumătate din producţia planetei. Grupul Internaţional de Studiu al Cuprului (ICSG) a estimat recent că cererea de cupru a Chinei a crescut cu 13% în 2020. Iar tendinţa de creştere nu pare să se oprească în condiţiile în care la mijlocul acestei luni autorităţile de la Beijing au anunţat o creştere economică record în primul trimestru, un avans de 18,3% în ritm anual…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).