mai 9, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Stelian Ion, despre tăierea pensiilor magistraților: ‘Vom elimina inechitățile, dar nu vor rămâne cu pensii mici, pensiile vor fi decente’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunţat, joi, că pensiile magistraţilor vor face obiectul unei întâlniri pe care o va avea la Ministerul Muncii, pe data de 11 mai, menţionând că principiul de la care se porneşte este acela al stimulării magistraţilor de a rămâne în profesie o perioadă cât mai mare de timp, dar şi al „eliminării anumitor inegalităţi şi inechităţi”.

„Pe 11 mai vom avea o întâlnire la Ministerul Muncii, unde vom discuta pe chestiunea pensiilor magistraţilor, împreună cu reprezentantul CSM, cu reprezentanţii Înaltei Curţi şi ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Lucrurile sunt discutate foarte aşezat şi foarte atent, astfel încât să găsim soluţia optimă şi pentru sistemul judiciar şi pentru societate (…). Vom face în aşa fel încât să stimulăm magistraţii să-şi dorească să rămână în profesie o perioadă cât mai mare şi să eliminăm anumite inegalităţi, anumite inechităţi care sunt văzute de departe de societate. Adică ideea că pensia poate depăşi considerabil ultimul salariu, aceasta este o idee care e în discuţie acum şi asupra căreia trebuie să găsim o soluţie, astfel încât să nu mai fie posibile astfel de inechităţi pe viitor”, a precizat ministrul, întrebat pe această temă.

Întrebat dacă din valoarea pensiei unui magistrat ar putea fi tăiată o parte care nu ţine de contributivitate, Stelian Ion a spus că pensiile magistraţilor vor fi decente, dar a subliniat că anumite decalaje trebuie corectate, iar acest lucru va fi făcut „cu sistemul judiciar la masă”.

„Pensiile vor fi decente, vor fi pensii bune pentru magistraţi, nu vreau să transmitem un semnal către magistraţi că ne apucăm să tăiem pensiile şi să rămână cu pensii mici, dar anumite diferenţe, anumite decalaje trebuie corectate, ele vor fi făcute cu sistemul judiciar la masă, cu CSM-ul, cu instanţele, respectând şi deciziile Curţii Constituţionale, dar dând şi satisfacţie opiniei publice, care a constatat foarte clar, care vede anumite diferenţe care nu mai pot fi acceptate pe viitor…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).