iunie 24, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Se ieftinesc locuințele ANL? Explicațiile Guvernului

1 0
2 min read
1 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, anunță că a găsit o soluție pentru a reduce prețul de vânzare al locuințelor ANL la o valoare similară celei din 2019.

„Prețurile de vânzare și chirie ale locuințelor ANL destinate tinerilor au fost mărite semnificativ, în unele cazuri dublate, în anul 2020. Scopul acestui program este să vină în ajutorul tinerilor, astfel am găsit o soluție pentru a readuce prețul de vânzare al acestor locuințe la o valoare similară celei din 2019”, a atras atenția ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Conform legii, în vara fiecărui an, ministrul de resort emite un ordin privind valoarea de înlocuire a acestor locuințe: „în consecința prevederilor legale care au majorat veniturile din domeniul construcțiilor și implicit costurile de construcție, ordinul ministrului dezvoltării din 2020 a majorat semnificativ, de pe o zi pe alta, prețul locuințelor destinate tinerilor, construite prin Agenția Națională pentru Locuințe”.

În această săptămână, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a supus dezbaterii publice un proiect de act normativ, care servește scopul de a ajuta tinerii în achiziționarea unei locuințe. Noua reglementare prevede prețuri corecte, bazate pe costul de construcție al imobilului, scăzând amortizarea și costul chiriei plătite de tinerii care locuiesc în acel apartament și care își doresc să îl achiziționeze, a arătat ministrul. Acesta a adăugat că prețul locuințelor din micile orașe va fi diferit de cele din capitală și municipiile mari…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).