mai 6, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

100 de brazi pentru 100 de ani: Pomi plantați pe Domeniul Regal Peleș, pentru Centenarul nașterii Regelui Mihai

1 0
2 min read
1 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Pe Domeniul Regal din Sinaia au fost plantați 100 de puieți de brad, pentru a marca cei 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I. Acțiunea a fost inițiată de Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș (APRP), în parteneriat cu Direcția Silvică Prahova și cu ajutorul voluntarilor din comunitatea locală, de la Ocolul Silvic Sinaia și Azuga și de la Liceul Tehnologic Valea Doftanei.

APRP lansează începutul unei serii de activități de plantare și împădurire pe Domeniul Regal Peleș dar și o invitație altor comunități să preia ideea celor „100 de arbori la 100 de ani”, pentru a onora memoria Regelui Mihai.

Oferiți de Ocolul Silvic, puieții de brad au fost plantați pe marginea Aleii Peleșului, începând de la Cuțitul de Argint până pe peluza din fața Castelului Peleș. Astfel, noii arbori vor constituii aliniamente naturale în zona Stăvilar și Bastion dar și în proximitatea Castelului.

„Extindem și redescoperim patrimoniul natural al Domeniului Regal Peleș, cu ajutorul voluntarilor de la Liceul Tehnologic Valea Doftanei și de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Plantarea celor 100 de brazi, în anul centenar al nașterii Regelui Mihai, este o primă etapă în acțiunile prin care Asociația Pentru Patrimoniu Regal Peleș va îmbogăți fondul silvic de aici. Continuăm și cu alte proiecte menite să sporească frumusețea acestui peisaj, atât de îndrăgit de Regii și Reginele Romîniei, dar și de sute de mii de turiști din toată lumea” a spus domnul Ion Tucă, Vicepreședintele APRP.

Vremea s-a dovedit favorabilă plantării, iar efortul echipelor de voluntari va face ca o nouă generație de brazi să crească pentru a fi admirată și de viitoarele generații de vizitatori…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).