mai 11, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ministerul Afacerilor Interne, responsabil cu finanțarea prevenirii antidrog

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Consiliul, Comisia Europeană, Parlamentul European prin Strategia Europeană Antidrog 2021-2025 – Capitolul VI. COORDONARE, GUVERNANȚĂ ȘI PUNERE ÎN APLICARE, evidențiază următoarele; Prioritatea strategică: Asigurarea punerii în aplicare optimă a strategiei și a planului de acțiune, coordonarea implicită a tuturor părților interesate și furnizarea de resurse adecvate la nivelul UE și la nivel național.

Trebuie să fie asigurate participarea și implicarea semnificativă a societății civile, inclusiv a Forumului societății civile în materie de droguri, în elaborarea și punerea în aplicare a politicilor în materie de droguri la nivel național, la nivelul UE și la nivel internațional (anexa 1 Strategie Consiliul European).

Federația Neguvernamentală Antidrog (FNA), Federația Națională a Asociațiilor de Părinți (FNAP-IP București), Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO), Asociația Un pas spre viitor (UPSV), Asociația Dracula, au înaintat propunerile de finanțare a programelor societății civile de la bugetul M.A.I. după cum urmează:

În perioada 2009-2020, Guvernul României a alocat prin Hotărâri de Guvern, suma de 16.644 mii lei pentru programele de prevenire, consiliere antidrog ale societății civile. Ministerul Afacerilor Interne prin Agenția Națională Antidrog, a aprobat doar 312 mii lei, ceea ce reprezinte 1,9 % din suma repartizată. „Efectele acestei decizii au fost dezastruoase”, susține federația….citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).