mai 11, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Macron l-a sunat pe Putin: Preşedintele Franţei i-a cerut omologului rus să retragă trupele de la graniţa cu Ucraina

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a transmis omologului său rus Vladimir Putin, într-o convorbire la telefon, ”îngrijoarea (sa) gravă cu privire la starea sănătăţii” opozantului politic încarcerat Aleksei Navalnîi şi cu privire la ”respectarea drepturilor fundamentale” ale acestuia, a anunţat Palatul Élysée, relatează AFP, potrivit news.ro.

Macron a exprimat de asemenea susţinerea Franţei a partenerilor săi europeni în urma expulzării recente de către Moscova a 20 de diplomaţi cehi şi unul italian.

Rusia şi Occidentul şi-au multiplicat expulzările reciproce ale unor diplomaţi în ultimele săptămâni, pe fondul unor tensiuni exacerbate în centrul cărora se află Ucraina şi Navalnîi.

Moscova a anunţat luni expulzarea unui diplomat italian ca represalii faţă de expulzarea de către Roma, în martie, a unor funcţionari ruşi într-un scandal de spionaj.

Cehia a expulzat 18 diplomaţi ruşi, pe care i-a prezentat drept spioni, iar Moscova a ripostat expulzând 20 de diplomaţi cehi.

Mai multe state membre ale Uniunii Europene (UE) au anunţat expulzări în semn de solidaritate cu Cehia, inclusiv România.

Macron l-a îndemnat pe Putin, în cursul convorbirii lor telefonice, luni, să se angajeze cu bună credinţă şi în mod durabil la reducerea tensiunilor cu Ucraina, prin retragerea efectivă a trupelor şi materialului militar greu de la frontieră, o reafirmare clară a armistiţiului în Donbas şi o relansare credibilă a dialogului, potrivit Elysée….citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).