mai 6, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Care sunt neregulile descoperite în cazul pacienților legați de pat în Sibiu

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Au fost găsite erori de procedură în urma controalelor interne la secția ATI a Spitalului Sibiu, făcute după ce o fostă angajată a spus că pacienții COVID în stare gravă sunt legați de mâini și de picioare și ignorați de cadrele medicale. Pacienții au fost, însă, monitorizați atent.

Potrivit unui comunicat al Spitalului Județean Sibiu, echipa de audit a constatat că în ATI (COVID și non-COVID) se aplică contenționarea pacienților, procedură pentru care au fost achiziționate materiale sanitare conforme.

„Au fost identificate erori cu caracter procedural cum ar fi lipsa unui raport de analiză a eficacității procedurii de sistem privind contenția pacienților și nerespectarea prevederilor privind completarea Registrului de contenție precum și lipsa Formularului de consimțământ informat”, se arată în comunicat.

Echipa de audit recomandă înregistrarea contenției în Foaia de Observație Clinică Generală (FOCG), motivarea necesității contenționării, analiza modului de implementare a procedurii de contenție și discutarea ei în Consiliul medical al Spitalului, precum și înființarea și completarea Registrului de contenție și „menționarea în cadrul acestuia a măsurilor întreprinse pentru anunțarea aparținătorilor în cel mai scurt timp de la stabilirea necesității de contenționare a pacientului”.

De asemenea, Consiliul Medical a examinat fotocopii ale foilor de observație clinică generală și ale fișelor de terapie Intensivă.

„S-a constatat că nu toate foile de observație au fost parafate de șeful secției ATI, dar că acestea, în mare parte, au fost parafate si contra-parafate de medic specialist/primar ATI. În toate foile analizate sunt completate rubricile privind statusul clinic și funcțional al pacienților, sunt înregistrați parametrii funcțiilor vitale, constantele biologice, evoluția pacientului. Sedarea cu combinația Propofol + Fentanyl +/- relaxant muscular a fost utilizată doar la intubați si ventilați mecanic”, se mai arată în comunicat.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).