mai 9, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Preşedintele Cehiei nu exclude să fie mâna spionilor Rusiei în explozia de la depozitul militar

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Preşedintele Republicii Cehe, Milos Zeman, a declarat duminică că teoria conform căreia spioni ruşi ar fi cauzat explozia din 2014 la un depozit de muniţii din Cehia este doar una dintre piste şi că posibilitatea ca această explozie să fi fost un accident nu trebuie exclusă, informează Reuters.

Declaraţia lui Zeman survine la numai o săptămână după ce guvernul ceh a stârnit o dispută serioasă cu Moscova afirmând că doi spioni ruşi acuzaţi că l-au otrăvit pe fostul spion rus Serghei Skripal în 2018, împreună cu fiica sa Iulia, la Salisbury, în sudul Angliei, sunt suspectaţi că s-ar afla şi în spatele exploziei din 2014 la un depozit de muniţii din Vrbetice, estul Cehiei, explozie care s-a soldat cu doi morţi.

Moscova a negat orice implicare în ambele evenimente.

Zeman a declarat într-un discurs preînregistrat că există două teorii investigative. „Lucrăm cu două teorii investigative – prima, cea originală, este aceea că explozia a fost cauzată de erori în utilizarea explozibililor, iar a doua este că a fost vorba de o operaţiune a unei agenţii de spionaj străine”, a spus Zeman în discursul transmis la televiziune. „Tratez cu seriozitate ambele aceste teorii şi doresc ca ele să fie minuţios investigate”, a spus el.

Zeman, preşedintele Cehiei care numeşte premierii dar care nu este implicat în conducerea curentă a ţării, a exprimat de multe ori opinii proruse….citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).