mai 11, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Norvegia sfidează recomandările OMS și anunță că vaccinații cu AstraZeneca vor primi la rapel un vaccin bazat pe ARN mesager

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Norvegia le va oferi celor care au primit o doză de vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19 un ser pe baza tehnologiei ARN mesager (ARNm) la rapel, a declarat vineri Ministerul Sănătăţii, relatează Reuters.

Norvegia a suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca pe 11 martie după ce cinci cazuri grave de tromboze – din care trei mortale – au fost raportate la persoane relativ tinere şi care aveau până atunci o stare bună de sănătate. O altă persoană vaccinată cu prima doză a acestui ser a decedat în urma unei hemoragii cerebrale, scrie agerpres.ro.

Autorităţile de la Oslo au creat un comitet de experţi care trebuie să publice până pe 10 mai un raport despre riscurile asociate vaccinului produs de AstraZeneca şi dacă se va continua campania de vaccinare cu acest ser, însă această decizie va veni prea târziu pentru cei care au primit deja prima doză din acest vaccin.

„Este necesară o clarificare cu privire la a doua doză înainte ca … comitetul să îşi prezinte raportul”, a declarat ministrul Sănătăţii, Bent Hoeie, într-un comunicat.

„Astfel, cei care au primit o primă doză de AstraZeneca vor primi a doua doză cu vaccinuri dezvoltate de Pfizer/BioNTech şi Moderna”, a mai spus el.

Circa 135.000 de persoane, în principal angajaţi sanitari, au fost vaccinate cu AstraZeneca înainte ca Norvegia să suspende utilizarea acestui vaccin.

Norvegia devine astfel ultima ţară care oferă la rapel un alt vaccin persoanelor vaccinate cu AstraZeneca, după Danemarca, Finlanda, Franţa şi Germania.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).