mai 11, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Dosarul ‘Cocaina de la Marea Neagră’ – Doi gălăţeni care locuiau în Spania, arestaţi după doi ani

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Doi gălățeni au fost arestaţi preventiv în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră”, transmit Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Tulcea.

La data de 21 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Tulcea au pus în executare două mandate de arestare preventivă emise de Tribunalul Tulcea, pe numele a doi bărbați, de 40 și 32 de ani, ambii din municipiul Galați, cu reședințe în Spania.

Din cercetări a reieșit că, în anul 2019, cei doi bărbați ar fi constituit un grup infracțional organizat, împreună cu alte persoane de cetățenii diferite, cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină (trei tone) din America de Sud-Brazilia, portul Belem, pe apele teritoriale românești ale Mării Negre, în vederea distribuirii acesteia pe piețele din Europa.

În cauză, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbați pentru 30 de zile, fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,Trafic ilicit de droguri de mare risc”, ,,Trafic ilicit internațional de droguri de mare risc” și ,,Inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni grave”.

Ambii bărbați au fost depuși de către polițiști la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Tulcea, în vederea executării măsurilor preventive.

La sfârşitul lunii martie a anului 2019, o barcă cu 935.409 kilograme de cocaină, cu o puritate de 90%, a eşuat în apropierea satului Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, din cauza unei furtuni. Transportul de cocaină pe Marea Neagră a fost însă mai mare, astfel că timp de mai multe zile de pe litoralul constănţean populaţia şi poliţiştii au ridicat câteva sute de pachete cu cocaină.

Cei 30 de saci cu cocaină transportaţi de doi cetăţeni sârbi, care au fost prinşi de autorităţi, ar fi provenit din America de Sud, iar valoarea de piaţă a fost estimată la 300 de milioane de euro…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may have missed

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).