iunie 24, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Americanii nu dau înapoi de la vaccinare: Ajung la 200 de milioane de doza administrate

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

SUA vor atinge în această săptămână obiectivul fixat de Joe Biden de a administra 200 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 în primele sale 100 de zile de mandat, a anunţat Casa Albă miercuri, relatează AFP.

Preşedintele democrat va susţine un discurs în care „va dezvălui că SUA vor atinge 200 de milioane de doze în această săptămână”, a declarat un responsabil al Casei Albe sub acoperirea anonimatului, scrie agerpres.ro.

Obiectivul va fi atins puţin în avans, cea de-a 100-a zi a mandatului lui Joe Biden fiind abia la sfârşitul săptămânii viitoare.

SUA, ţară care înregistrează cel mai mare număr de morţi din lume de COVID-19, au avut o campanie de vaccinare eficientă, devansând anumite ţări europene şi Canada vecină.

La momentul începerii mandatului său pe 20 ianuarie, Joe Biden s-a angajat ca în ţară să fie administrate 100 de milioane de doze de vaccin în primele sale 100 de zile, un obiectiv pe care mulţi republicani l-au considerat uşor de atins.

Pe 25 martie, în contextul în care ţara era în avans în realizarea obiectivului, preşedintele a dublat acest număr, la 200 de milioane.

„Ştiu că este ambiţios, de două ori obiectivul nostru iniţial”, a declarat Joe Biden. „Dar nicio altă ţară din lume nu s-a apropiat, nici măcar de departe, de ceea ce facem noi”, a adăugat el.

Toţi adulţii americani sunt eligibili pentru vaccinare din 19 aprilie.

Creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în anumite regiuni ale ţării, în special Michigan, afectează însă climatul de satisfacţie de la Casa Albă.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).