mai 11, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Adrian Oros: Producția internă de carne de porc acoperă doar 25% din consumul din țară

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second

Ministrul Agriculturii Adrian Oros nu crede că în România va fi o criză alimentară în viitorul imediat, deși recunoaște că în țară există o criză în ceea ce privește carnea de porc, anunță Mediafax.

„Credința mea este că nu ne paște o criză alimentară, cel puțin nu în viitorul imediat. (…) Am văzut și eu, citesc tot felul de analize făcute de specialiști FAO sau ONU, care ne semnalează că peste 10, 15 ani sau acum de când a apărut această pandemie o să apară și o crză alimentară. Sigur, unii pun această criză alimentară pe seama schimbărilor climatice, a fenomenelor extreme care duc la pierderi mari de producție”, a spus ministrul la Digi24.

Adrian Oros susține însă că în România sunt probleme în ceea ce privește carnea de porc și legumele.

„Avem o criză a cărnii de porc, aceasta a apărut în 2017, când s-a instalat pesta porcina africană, care într-un an și jumătate a acoperit aproape toată țara și care a făcut ca multe ferme să fie falimentate. Astăzi, de exemplu, din 3,6 milioane locuri de cazare în ferme la porc la îngrășat sunt ocupate sub 900.000. (…) Producția internă acoperă doar 25% din consumul intern”, a mai spus ministrul.

Și la legume se înregistrează un deficit al balanței comerciale.

„Avem o problemă, dacă mă uit pe balanța comercială, cu legumele. Dacă la carnea de porc avem un deficit al balanței comerciale de 620 de milioane euro anual, la legume avem un deficit de 500 milioane de euro”, a adăugat Adrian Oros.

Ministrul Agricuturii susține că România are o problemă structurală și că singura soluție ar fi asocierea micilor fermieri.

„Noi avem și o problemă structurală, foarte mulți fermieri sunt mici, au putere de negociere mică, nu reușesc nici atunci când își procură semințe, îngrășăminte, pesticide să obțină prețuri avantajoase, nici atunci când vor să-și valorifice producția nu reușesc să o valorifice pe toată, astfel âncât foarte mulți dintre ei nu rezistă pe piață”, a precizat ministrul.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).