mai 9, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Detalii CUTREMURĂTOARE din rechizitoriul morții lui George Floyd: A cerut ajutor cu ultima lui suflare

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

George Floyd „a cerut ajutor cu ultima lui suflare”, înainte de a muri sub genunchiul poliţistului Derek Chauvin, a declarat luni acuzarea în rechizitoriul său împotriva fostului ofiţer de poliţie acuzat că l-a ucis pe afro-americanul qvadragenar pe 25 mai 2020, la Minneapolis, informează AFP.

„George Floyd a implorat până când nu a mai putut vorbi”, a declarat procurorul adjunct Steve Schleicher în faţa juraţilor. „Era nevoie doar de puţină compasiune, însă nimeni nu a dat dovadă de ea în acea zi”, a adăugat el.

Derek Chauvin, un poliţist alb de 45 de ani, este judecat pentru crimă, omucidere involuntară şi violenţe voluntare ce au dus la decesul lui George Floyd, arestat pentru o infracţiune minoră.

Timp de peste nouă minute, poliţistul şi-a ţinut genunchiul pe gâtul lui George Floyd, care era lungit pe burtă, cu mâinile încătuşate la spate.

Moartea lui George Floyd a suscitat manifestaţii antirasiste de o amploare istorică şi un val de indignare la nivel mondial împotriva violenţelor poliţiştilor.

„El a cerut ajutor cu ultima lui suflare, însă poliţistul nu l-a ajutat, acuzatul a rămas (cu genunchiul) pe el”, a amintit procurorul, afirmând că poliţistul a încălcat codul poliţiei din Minneapolis în materie de utilizare a forţei. „George Floyd nu era o ameninţare pentru nimeni, el nu încerca să facă rău nimănui”, a adăgat procurorul.

„Acuzatul nu este judecat pentru că este poliţist”, ci „pentru ceea ce a făcut”, a subliniat Steve Schleicher.

Avocatul lui Derek Chauvin, Eric Nelson, urmează să pledeze după Steve Schleicher, înainte ca juraţii să se retragă pentru a delibera.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).