mai 6, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Senatul a modificat amenzile care pot fi aplicate de ASF

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Senatul a adoptat, luni, cu amendamente, în calitate de Cameră decizională, propunerea legislativă iniţiată de deputatul PNL Florin Roman pentru modificarea OUG 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care prevede că amenzile pe care le poate aplica ASF sunt diferenţiate pentru persoane fizice şi juridice şi se constituie în venit la bugetul de stat.

Au fost înregistrate 129 voturi „pentru” şi patru „abţineri”.

„Amenda pentru persoanele fizice este cuprinsă între 1.000 lei şi echivalentul în lei a 25% din venitul net anual al persoanei fizice realizat cu angajatorul sau amendă. Pentru persoanele juridice, amenda este cuprinsă între 10.000 lei şi echivalentul în lei a 1% din cifra de afaceri anuală a persoanei juridice”, se arată în amendamentul adoptat de Comisia de buget-finanţe şi însuşit de plen.

Senatul a stabilit că amenzile încasate se fac venit la bugetul de stat, spre deosebire de varianta adoptată de Camera Deputaţilor, care prevedea că amenzile se constituie în venit la bugetul ASF (50%) şi la bugetul stat (50%).

Membrii Comisiei de buget-finanţe au explicat că, „având în vedere cuantumul foarte mare al amenzilor, este necesar a se face distincţia între persoane fizice şi juridice”.

„În cazul persoanelor juridice – limita maximă a fost înlocuită cu 1% din cifra de afaceri pentru că, pentru asigurătorii mari, acel 1% poate reprezenta chiar mai mult decât acel 1.000.000 lei cât era limita în formularea iniţială”, argumentează iniţiatorii amendamentului…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).