iunie 24, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Senatul a decis: Închisoare de la 2 la 7 ani dacă folosești cardul unei persoane fără acordul acesteia

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Persoanele care efectuează operaţiuni de plată fără numerar, fără consimţământul titularului, cum ar fi prin carduri sau prin aplicaţii mobile virtuale, riscă să ajungă în spatele gratiilor, iar victimele fraudelor informatice vor beneficia de asistenţă şi sprijin din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte, potrivit unui proiect iniţiat de Guvern şi adoptat luni de Senat.

Proiectul de lege are ca obiect modificarea definiţiei instrumentelor de plată fără numerar şi monedă electronică, adaptarea infracţiunilor ce presupun fraude comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice, inclusiv prin monede virtuale, precum şi adaptarea infracţiunilor de falsificare a instrumentelor de plată electronice la standardele impuse de prevederile Directivei ‘non-cash’, potrivit expunerii de motive.

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul PNL Iulia Scântei, a declarat în plen că proiectul constituie o prioritate a Guvernului de coaliţie condus de premierul Florin Cîţu, având ca obiectiv transpunerea Directivei europene 713/2019, cunoscută ca Directiva ‘non-cash’.

„Sunt trei motive pentru care invit plenul să voteze în unanimitate acest proiect de lege. Potrivit Directivei, toate operaţiunile de plată efectuate cu orice fel de instrument de plată, dar fără numerar, cum ar fi prin carduri bancare sau prin aplicaţii mobile virtuale, dacă sunt săvârşite în mod fraudulos, obţinute prin furt, însuşire pe nedrept sau falsificare sau prin alte mijloace de fraudare informatică, intră sub sfera incidenţei unor infracţiuni şi, prin urmare, autorii acestora pot fi investigaţi şi traşi la răspundere”, a precizat Scântei.

Potrivit acesteia, proiectul a fost adoptat cu un amendament, care prevede că victimele fraudelor informatice vor putea beneficia de asistenţă şi sprijin prin punctul operaţional de contact – Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie….citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).