mai 11, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

OFICIAL Bashar al-Assad și-a atacat propriul popor cu arme chimice

0 0
1 min read
0 0
Read Time:52 Second

Forţele aeriene siriene au utilizat clor într-un atac asupra oraşului Saraqeb din 2018, a anunţat luni Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) după finalizarea unei anchete, relatează AFP.

O echipă de anchetatori ai OIAC „a ajuns la concluzia că unităţi ale Forţelor aeriene siriene au utilizat arme chimice pe 4 februarie 2018 la Saraqeb”, un oraş aflat la 50 km sud de Alep, a precizat organizaţia într-un comunicat.

Însărcinată să-i identifice pe autorii atacurilor chimice, echipa de anchetă a OIAC, cu sediul la Haga, a stabilit „că există motive rezonabile de a crede” că un elicopter al Forţelor armate siriene „a lovit estul Saraqeb cu cel puţin un cilindru”.

„Cilindrul s-a rupt şi a eliberat clor pe o mare suprafaţă, afectând 12 persoane”, precizează raportul, scrie agerpres.ro.

În pofida puternicelor obiecţii ale Siriei şi ale aliaţilor săi, printre care şi Moscova, o majoritate a statelor membre OIAC au autorizat în 2018 organizaţia să stabilească şi autorul unui atac chimic, nu numai să documenteze utilizarea unei astfel de arme…Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).