mai 9, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Un vulcan din Caraibe a erupt. Insula a fost evacuată

0 0
1 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Un vulcan din Caraibe a erupt în cursul zilei de astăzi, pe insula St Vincent. Erupția explozivă a acoperit cu fum și cenușă aproape întreaga insulă. Vulcanul, numit La Soufrière, a fost inactiv timp de mai multe decenii, scrie BBC. Vineri, 9 aprilie, fumul și cenușa vulcanului s-au întins pe o suprafață de 6 kilometri, în aer.

În cursul zilei de joi, primul-ministru Ralph Gonsalves i-a îndemnat pe cei 16.000 de locuitori din zonă să se autoevacueze, pentru a nu fi răniți de resturile vulcanice sau intoxicați cu fumul și gazele evacuate. Cei care au fugit din calea furiei naturii s-au adăpostit pe nave de croazieră care au ieșit în larg și în alte zone mai ferite ale insulei.

Primele semne ale erupției au putut fi văzute joi după-amiază, pe craterul vulcanului. Vineri, în jurul orei 9:00 dimineața, ora locală, seismologii Univeristății Indiilor de Vest au confirmat faptul că o erupție explozivă este pe cale să aibă loc.

„Oamenii încă sunt evacuați din zona roșie, a început ieri după-amiază și a ținut până târziu în noapte. Locul este într-o frenezie totală”, a declarat pentru Reuters Lavern King, un voluntar al centrului local de evacuare.

sursa: dcnews.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).