iunie 14, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Incendiu puternic la Tulcea: cinci hectare de stuf au ars

0 0
1 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Aproape cinci hectare de vegetaţie uscată şi stuf, suprafaţă aflată în apropierea satului Garvăn, au ars vineri după-amiază într-un incendiu, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta. Potrivit ISU, au intervenit 11 subofiţeri cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, flăcările fiind stinse după aproape două ore, informează Agerpres.

„Cauza probabilă producerii incendiului este foc deschis în spaţii deschise”, a anunţat ISU Delta.

Instituţia face un apel pentru respectarea măsurilor specifice de prevenire a acestui tip de incendii şi aminteşte că arderea vegetaţiei uscate, miriştilor şi a resturilor vegetale este strict interzisă, dacă nu se impune ca o măsură excepţională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiţii agricole şi de mediu ale terenurilor (GAEC 6.2), reglementate prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.352/2015.

„Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetaţie uscată atrage după sine aplicarea de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi cuprinse între 1.000-6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000-50.000 pentru persoane juridice. De asemenea, incendierile din ariile protejate constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an”, a mai precizat ISU Delta.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).