aprilie 10, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Polițiștii din Prahova au deschis un dosar penal pentru distrugere în urma incendiului izbucnit la incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Poliţiştii prahoveni au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă în urma incendiului care a izbucnit, miercuri dimineaţă, pe platforma incineratorului de deşeuri periculoase din comuna Brazi, informează Agerpres.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, cercetările sunt efectuate de poliţiştii Serviciului arme, explozibili şi substanţe periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Garda de Mediu Prahova face, de asemenea, verificări pentru a stabili dacă mediul a fost poluat în urma evenimentului.

Până la această oră, cauza incendiului nu a fost stabilită.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a informat că la faţa locului au acţionat patru maşini de stingere, la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul, care se manifesta pe platforma din exteriorul amplasamentului, cuprinzând mai multe deşeuri pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp.

Primele date arătau că au ars mai multe substanţe expirate folosite în laborator.

Societatea care operează incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi a fost, în ultimii ani, în centrul unor scandaluri, localnicii sesizând în repetate rânduri poluarea cauzată de activitatea instalaţiilor.

În plus, Garda de Mediu Prahova a aplicat mai multe amenzi pentru depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor, iar autorizaţia de funcţionare a fost suspendată până la remedierea problemelor identificate de comisarii de mediu.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).