September 17, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

O primărie din județul Giurgiu a fost amendată de Garda de Mediu cu 150.000 de lei pentru că a aruncat gunoaie pe malul râului Argeș

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Societatea de salubrizare din comuna Comana a făcut un depozit ilegal de deșeuri menajere în apropierea râului Argeș. Descoperirea a fost făcută de comisarii Gărzii de Mediu care au amendat primăria cu 150.000 de lei și au făcut o sesizare penală, relatează Mediafax.

O echipă de comisari a Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul General a constatat existenţa unui depozit ilegal de deşeuri menajere situat lângă râul Argeş, în localitatea Grădiştea, comuna Comana. Primăria a fost amendată, iar activitatea societății de salubrizare ar putea fi suspendată.

Pe acest teren erau depozitate, în vederea eliminării, deşeuri colectate prin serviciul de salubrizare U.A.T. Comana. Scopul era evitarea platii taxelor de depozitare în cadrul unui amplasament autorizat. Această faptă nesăbuită a afectat o suprafaţă de cca 1–1,5 ha, existând suspiciuni de degradare, inclusiv a factorilor de mediu. Faptele au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în cuantum de 150.000 lei, fiind înaintată către Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu propunere de notificare prealabilă în vederea conformării, existând posibilitatea suspendării activităţii de salubrizare, în situaţia în care nu sunt îndeplinite obligaţiile legale în domeniul protecţiei mediului”, au anunțat reprezentanții Gărzii de Mediu.

Garda de Mediu a informat despre situație Administraţia Naţională Apele Române, Instituţia Prefectului, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare şi Utilităţi Publice. De asemenea a fost făcută o sesizare penală.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).