aprilie 14, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Măsuri extreme în Albania – Armata preia controlul traficului aerian

0 0
1 min read
0 0
Read Time:59 Second

Armata a fost desfăşurată miercuri seară la aeroportul din capitala Albaniei, Tirana, unde întreg traficul a fost anulat în cursul zilei din cauza unei greve a controlorilor de trafic aerian care reclamă creşterea salariilor reduse în timpul pandemiei, notează AFP, potrivit Agerpres.

„Aeroportul Rinas (în apropiere de Tirana) a fost pus sub controlul armatei”, a declarat ministrul infrastructurii, Belinda Balluku, într-o intervenţie la un canal de televiziune.
„Având în vedere aceste comportamente iresponsabile, nu putem exclude altele, periculoase pentru securitate”, a spus ea cu puţin înainte de desfăşurarea armatei.

La rândul său, premierul Edi Rama a denunţat un „act grav de sabotaj” şi a dat asigurări că acesta „nu va fi tolerat”.

Peste zece zboruri către sau dinspre Atena, Istanbul, Frankfurt, Viena şi Bruxelles au trebuit anulate din cauza acestei greve de 24 de ore, a indicat conducerea aeroportului.

Controlorii de trafic aerian solicită majorarea salariilor.

Remuneraţia lor a fost redusă cu 62% anul trecut din cauza impactului pandemiei asupra traficului aerian, a precizat sindicatul lor într-un comunicat.

În prezent, ei câştigă în medie 2.490 de dolari (2.095 euro), sau de cinci ori salariul mediu în Albania, a declarat ministrul Balluku…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).