iunie 21, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

DNA a descins la Vamă: trei angajați au fost trimiși în judecată pentru fals

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Trei controlori vamali de la Biroul Vamal Halmeu au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea pentru întocmirea de documente false care au dus la prejudicierea bugetului Uniunii Europene cu peste 700.000 de lei, informează Agerpres.

„În perioada 2007 – 2008, inculpaţii Dobrescu Nicoleta Manuela, Nagy Vasile şi Vanciu Pavel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi consemnat în documentele vamale pe care le-au întocmit fapte necorespunzătoare adevărului, în sensul că, prin Vama Halmeu au tranzitat România, spre Ucraina, un număr total de 17 mijloace de transport încărcate cu mărfuri de provenienţă extracomunitară – China. În realitate, aceste mărfuri nu au ajuns în Ucraina. Aceste demersuri au creat condiţiile pentru ca taxele datorate bugetului Uniunii Europene, ca urmare a valorificării pe teritoriul UE a mărfurilor respective, să nu mai fie achitate”, se artă într-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Potrivit sursei citate, cei trei inculpaţi au prejudiciat astfel bugetul general al Uniunii Europene cu suma totală de 721.557 lei, reprezentând taxe vamale şi taxe speciale, sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii anticorupţie au instituit măsura sechestrului asigurător asupra conturilor celor trei inculpaţi…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).