aprilie 14, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Pandemia de Covid-19 a dus Germania la cel mai mare deficit bugetar din ultimii 30 de ani

0 0
1 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Deficitul din sectorul public german a atins 189,2 miliarde de euro în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, acesta fiind primul din 2013 și cel mai mare deficit bugetar de la reunificarea Germaniei în urmă cu trei decenii, a declarat Biroul de Statistică, citat de Reuters.

Pandemia, care a a făcut peste 77.000 de victime în Germania, a devastat cea mai mare economie din Europa, chiar dacă s-a dovedit mai rezistentă decât mulți se așteptau, parțial din cauza cererii continue de export din China, informează News.ro.

Cheltuielile publice au crescut cu 12,1% până la 1,7 trilioane de euro în 2020, în timp ce încasările din impozite au scăzut cu 3,5%, până la 1,5 trilioane de euro, a declarat miercuri biroul de statistică.

Germania se luptă să controleze al treilea val al pandemiei și va menține închise multe afaceri, precum baruri și cinematografe, cel puțin în această lună.

Cu toate acestea, numărul persoanelor cu program de lucru redus a scăzut luna trecută, reducere de care este responsabil sectorul industrial, care beneficiază de exporturi solide, a declarat institutul Ifo.

În martie, 2,7 milioane de angajați lucrau cu program redus, în scădere de la 2,9 milioane, a estimat Ifo. Numărul persoanelor care au participat la acest program a atins un maxim de aproximativ 6 milioane în urmă cu un an.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).