august 4, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Operațiile care nu sunt urgente o să fie amânate! Oficial din Ministerul Sănătății: ‘Poate să-i dea o şansă suplimentară la supravieţuire unui pacient’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan afirmă că, în urma discuţiei avute sâmbătă seară de Ministerul Sănătăţii cu managerii unor spitale şi cu reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, s-a ajuns la concluzia că se va recomanda amânarea intervenţiilor chirurgicale care nu reprezintă urgenţe, în perioada următoare, pentru ca mai multe paturi ATI să poată fi alocate terapiei COVID. „Ceea ce vreau să asigur însă populaţia este că urgenţele, pacienţii oncologici care au un timing foarte strict pentru intervenţii chirurgicale şi care trebuie să se opereze într-un anumit moment nu vor fi afectaţi pentru că sunt clar urgenţe şi aceşti pacienţi. De asemenea, gravidele reprezintă urgenţe”, explică medicul, relatează News.ro.

„A fost o discuţie, sâmbătă seară, cu managerii mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară, inclusiv cu reprezentanţi ai DSU. (…) Şi practic s-a discutat în acel context despre măsurile suplimentare pe care trebuie să le luăm, pentru că este o situaţie de criză de care trebuie cu toţii să fim conştienţi. Pe de o parte, în infecţia COVID creşte foarte mult necesarul de oxigen, astfel încât consumul este enorm, este incomparabil cu tot ceea ce s-a consumat înainte de debutul pandemiei, iar pe de altă parte pacienţii sever pe care îi avem acum în supraveghere necesită, mulţi dintre ei, terapie intensivă, astfel încât această decizie de a lăsa deoparte deocamdată doar cazurile de operaţii elective programate care nu sunt urgenţe vine în ajutor mai ales din punct de vedere al spaţiului de ATI al pacienţilor COVID, pentru că un pat de terapie intensivă sau un pat de terapie acută poate să fie acel pat care pentru un pacient poate să semnifice diferenţa dintre viaţă şi moarte şi poate să-i dea o şansă suplimentară la supravieţuire”, a explicat decizia secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, luni seară, la Digi 24.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).