august 4, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Situație DRAMATICĂ la Deva: Ambulanțele așteaptă zeci de minute, cu pacienți în ele, în fața Spitalului Județean, eliberarea paturilor

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Prefectura Hunedoara atrage atenţia că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva se află într-o situaţie critică, întrucât toate locurile de la ATI şi din secţiile care tratează pacienţi cu COVID-19 sunt ocupate, iar pacienţii nu pot fi transferaţi la alte unităţi medicale din judeţ din cauză că şi acestea se confruntă cu un număr ridicat de cazuri. Astfel, ambulanţele sunt nevoite să aştepte zeci de minute pentru a se elibera paturi pentru pacienţii pe care îi transportă. În judeţul Hunedoara, în ultimele două săptămâni au fost confirmate în medie 146 de noi cazuri de COVID-19 zilnic.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Prefectura Hunedoara, în ultimele 14 zile se înregistrează un număr foarte mare de persoane internate la ATI-COVID şi în secţiile medicale COVID.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva „sunt ocupate toate locurile de la ATI şi din secţiile care tratează pacienţi pozitivi, cu simptome medii şi grave, iar cadrele medicale fac eforturi supraomeneşti pentru salvarea fiecărui pacient”, se arată în comunicat.

„Ambulanţele sunt nevoite să aştepte zeci de minute până la eliberarea paturilor pentru pacienţii pe care îi transportă, iar la serviciul de urgenţă şi la radiologie sunt examinaţi zilnic peste 100 pacienţi. O mare parte a pacienţilor care prezintă forme grave este formată din persoane care au avut simptome de COVID 19, dar au apelat târziu la ajutorul medicilor, printre aceştia aflându-se şi tineri, într-o mai mare măsură decât în urmă cu două săptămâni”, afirmă reprezentanţii Prefecturii…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).