September 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Favorită în sondajele prezidențiale, Marine Le Pen anunță că renunță la șefia partidului său pentru a-l contracandida pe Emmanuel Macron

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Şefa extremei-drepte din Franţa, Marine Le Pen, a confirmat plecarea de la conducerea partidului Adunarea Naţională (RN, fostul Front Naţional), care ar putea avea loc după încheierea verii, în vederea candidaturii sale la alegerile prezidenţiale din 2022, relatează AFP.

“La următorul congres, nu, deoarece este un congres care va legitima candidatul la alegerile prezidenţiale, şi trebuie mai întâi să fiu realeasă. Dar apoi, da, deoarece este necesar să nu fiu doar candidata RN”, a declarat Marine Le Pen într-un interviu pentru publicaţia lunară franceză L’Incorrect, care a întrebat-o dacă poate confirma plecarea de la conducerea partidului. L’Incorrect este o publicaţie apropiată de nepoata sa Marion Maréchal, scrie Agerpres.ro.

“Dată fiind posibilitatea unei victorii (la alegerile prezidenţiale – n.r.) care nu a mai fost niciodată atât de mare, trebuie să fiu candidata tuturor celor care vor să ducă lupta naţională”, a spus ea.

Lidera extremei-drepte a declarat în februarie că se gândeşte să renunţe la preşedinţia partidului său pentru a fi “candida tuturor francezilor”, dar fiind în acelaşi timp susţinută de mişcarea sa politică.

Potrivit vicepreşedintelui partidului, Jordan Bardella, considerat succesorul său, plecarea lui Marine Le Pen de la conducerea RN va avea loc “probabil după încheierea verii”.

RN va avea la începutul lui iulie cel de-al 17-lea său congres, la Perpignan (sud), unde ar urma să fie validată, fără surprize, candidatura lui Marine Le Pen la prezidenţiale.

Şefa RN şi-a luat “concediu” de la preşedinţia partidului şi între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale din Franţa din 2017.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).