aprilie 14, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

India extinde durata de valabilitate a vaccinului AstraZeneca

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din India a permis ca vaccinul împotriva Covid-19, produs de AstraZeneca, să fie folosit timp de până la nouă luni de la data fabricației față de cele șase luni prescrise inițial.

Aprobarea ar putea ajuta autoritățile din domeniul sănătății să minimizeze risipa de vaccin și să își planifice mai bine programele de imunizare, anunță Reuters.

Unele țări africane mai pot adminstra, până la mijlocul lunii viitoare, doar puțin peste un milion de doze de vaccin Covishield, produs de Serum Institute of India (SII), dacă termenul de valabilitate nu va fi prelungit.

Vaccinul Oxford-AstraZeneca este fabricat la nivel local de Serum Institute of India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, sub denumirea de Covishield.

„Aveți permisiunea de a aplica termenul de valabilitate de 9 luni flacoanelor fără etichetă disponibile”, a scris la sfârșitul lunii trecute VG Somani, controlorul general al autorității medicamentelor din India, ca răspuns la o cerere din partea SII.

Compania AstraZeneca a precizat, într-o declarație săptămâna trecută, că produsul său ar putea fi depozitat, transportat și manipulat în condiții normale de refrigerare timp de cel puțin șase luni.

Site-ul Organizației Mondiale a Sănătății afirmă că termenul de valabilitate al vaccinurilor Covishield și AstraZeneca este de șase luni.

Agenția de presă Reuters a analizat aprobarea lui Somani, care a fost comunicată unor țări africane, dar nu a putut stabili dacă recomandarea sa se aplică flacoanelor neutilizate.

Fiecare flacon conține de obicei 5 mililitri de vaccin sau 10 doze.

India a administrat până acum 55 de milioane de doze de Covishield în țară și a exportat aproape 64 de milioane. India folosește, de asemenea, un alt vaccin dezvoltat pe plan național de Bharat Biotech.

sursa:puterea

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).