September 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Celulă de criză în cazul navelor din România, încărcate cu cel puțin 130.000 de animale vii, blocate în Canalul Suez

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

ACTUALIZARE. La nivelul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a fost constituită o celulă de criză pentru a gestiona, conform atribuţiilor, situaţia generată de blocarea temporară Canalului Suez şi a circulaţiei navelor de transport pentru animale, informează ANSVSA printr-un comunicat. 

Autoritățile sanitar veterinare spun că au luat legătura cu proprietarii navelor care au dat asigurări că au stocuri suficiente pentru animale și că vapoarele au instalații de desalinizare în cazul în care apa potabilă se termină. Armatorii ar fi găsit chiar soluții de a realimenta în alte porturi sau de a descărca animalele în alte locuri decât destinațiile programate.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a instituit sâmbătă o celulă de criză. Sunt căutate cele mai bune variante pentru ca cele 130.000 de mii de animale să nu fie ucise de foame, sete, căldură sau de supraaglomerare. Primul pas a fost oprirea, pe 24 martie, a tuturor navelor care urmau să plece spre aceeași destinație și să rămână și ele blocate înainte de intrarea în canal.

Știre inițială:

Zece vapoare din România, încărcate cu cel puțin 130.000 de animale vii, sunt blocate în Canalul Suez, în drumul lor către ţări terţe din Orientul Mijlociu. Blocajul este cel mai mare din istorie și vine după eșuarea celui mai mare cargo din lume. Animalele riscă să moară de foame şi de sete, a declarat într-o intervenție telefonică, la Digi24, Gabriel Păun, directorul pentru Europa al organizației “Animal International”….citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).