mai 9, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Decizie neașteptată a liderilor UE: energia nucleară, eligibilă pentru investiții ecologice

0 0
1 min read
0 0
Read Time:52 Second

Experţii însărcinaţi de Uniunea Europeană cu evaluarea energiei nucleare din punct de vedere ecologic urmează să declare că aceasta este sustenabilă, deci investiţiile în domeniul respectiv pot fi aprobate, arată un document consultat sâmbătă de agenţia Reuters.

Comisia Europeană încearcă să finalizeze nomenclatura finanţărilor sustenabile, conform căreia pot fi clasificate investiţiile în activităţi economice din UE conform unor criterii ecologice stricte,  scrie Agerpres.ro.

Experţii de la Bruxelles nu au ajuns anul trecut la un consens privind „eticheta verde” pentru energia nucleară. Ei au recunoscut că aceasta produce foarte puţin dioxid de carbon, care contribuie la încălzirea climei, dar au apreciat că sunt necesare analize suplimentare privind impactul eliminării deşeurilor radioactive asupra mediului.

Comisia a cerut Centrului Comun de Cercetare (JRC) să întocmească un raport pe această temă. Reuters a consultat o versiune preliminară a documentului, care va fi publicată săptămâna viitoare, şi citează afirmaţia că „analizele nu au descoperit nicio dovadă fundamentată ştiinţific că energia nucleară dăunează mai grav sănătăţii umane sau mediului decât alte tehnologii de producere a energiei electrice”…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).